Auteurs

Dan Millman
Eben Alexander
Loes van Loon
Neale Donald Walsch
Pim van Lommel

Dan Millman


Dan Millman (22 februari 1946) is een Amerikaans auteur van zelfhulpboeken voor persoonlijkheids ontwikkeling, gebaseerd op een niet-confessionele spiritualiteit.
Millman studeerde in de jaren ’60 aan de University of California in Berkeley en behaalde veel successen als gymnast in de universitaire sportprogramma’s die aan de Amerikaanse universiteiten een prominente plaats innemen. Zo werd hij in 1964 winnaar op het eerste Wereldkampioen Trampolinespringen in Londen en was hij mede-kapitein van het gymnastiekteam van de University of California toen die in 1968 kampioen werd in de NCAA-gymnastiekcompetitie voor mannen. Later was hij trainer van sportteams aan Stanford, docent lichamelijke opvoeding aan het Oberlin College en gaf cursussen in krijgskunsten.

Loes van Loon


Loes van Loon is een medium, zij heeft op verschillende manieren contact met gene-zijde. Ze is een heel bescheiden vrouw, die zelf helemaal niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Ze heeft acht boeken geschreven. Deze boeken heeft zij geschreven met haar hoofdgids Hebenes. Een hoofdgids is een astrale ziel, die je helpt je taken en lessen in dit leven te vervullen en je levensplan bewaakt, alleen leeft hij aan gene-zijde . Loes noemt zichzelf ook de typiste of de fax en niet de schrijfster, omdat zij deze boeken heeft geschreven door haar team van gidsen.

Deze boeken gaan over de reden van ons bestaan, waar wij vandaan komen en wat de redenen zijn waarom wij meerdere levens hebben gehad en misschien nog wel zullen hebben en dat is de vervolmaking van de ziel. Je moet alles doorleefd en doorvoeld hebben om het te kunnen begrijpen. Een van de kernpunten is dat wij kiezen voor dit leven, het is mede door jezelf gepland, voordat je dit leven aan bent gegaan. Liefde en naastenliefde is waar het om gaat in deze boeken. Samen met haar hoofdgids Hebenes maakt zij vele reizen naar gene-zijde en beschrijft zij al deze ervaringen in haar boeken. Vele aspecten van ons bestaan en onze ziel worden behandeld. Erg centraal staan ‘de vrije wil’ en ‘de vrije keus’ die wij als ziel hebben, maar dat alles wat je doet wel gevolgen heeft en uiteindelijk zal je hier ook mee geconfronteerd worden, of het nou, aards gezegd, positief of negatief is. Als je werkelijk geïnteresseerd bent in spiritualiteit en mediums, zijn de boeken van Loes een absolute aanrader, simpeler en duidelijker kan je het niet uitgelegd krijgen.

Pim van Lommel


Pim van Lommel (Laren, 15 maart 1943) is een Nederlandse cardioloog, onderzoeker en schrijver, die bekend is geworden door zijn boek Eindeloos Bewustzijn (2007) over bijna-doodervaringen en door zijn grootschalige klinische studie naar de bijna-doodervaringen die in 2002 gepubliceerd werd in het medische tijdschrift The Lancet. De resultaten waren wereldnieuws. Eindeloos Bewustzijn: een wetenschappelijke visie op de bijna-dood ervaring. Het boek werd een bestseller en is in meerdere talen vertaald.


In zijn boek Eindeloos Bewustzijn werkt Van Lommel zijn theorie uit over de relatie tussen de hersenen en het menselijke bewustzijn. Volgens Van Lommel kan bewustzijn ook buiten het lichaam plaatsvinden; hij stelt dat het bewustzijn eindeloos is en dat het lichaam het bewustzijn beperkt en faciliteert. Hij geeft hierbij aan dat onze hersenen waarschijnlijk niet de producenten zijn van het bewustzijn, maar de ontvangers van het oneindige bewustzijn. Hij vergelijkt dit met een televisie of radio, waarbij naar een zender kan worden geluisterd, maar waar de uitzending ook gewoon doorgaat als er niet wordt geluisterd.

De boeken van Pim van Lommel


1. Eindeloos Bewustzijn

Eben Alexander


Dr. Eben Alexander (11 december 1953) is de geadopteerde afstammeling van een familie van geleerden, juristen, en artsen. Hij bezocht de Phillips Exeter Academy (1972), University of North Carolina in Chapel Hill (Bachelor, 1975), en de Duke University School of Medicine (Arts, 1981).

Hij is een Amerikaans neurochirurg die een bijna-dood-ervaring (BDE) heeft gehad. Hij gaf al 15 jaar les in de neurochirurgie toen hij zijn bijna-dood-ervaring kreeg, na een zeldzame vorm van hersenvliesontsteking. De ziekte van Eben Alexander was zeldzaam, maar de BDE is dat ook. Hij is de auteur van 'Na dit leven' en 'De hemel in kaart'. Hij verbindt de wetenschap, religie en spiritualiteit juist met elkaar in plaats van dat hij ze van elkaar scheidt.

De boeken van Eben Alexander


1. Na dit leven
2. De hemel in kaart

Neale Donald Walsch


Neale Donald Walsch (Milwaukee, 10 september 1943) is een Amerikaans schrijver van spirituele boeken wiens werk ook in het Nederlandse taalgebied succes kent. Hij bestudeerde onder meer de Bijbel, de Rig-Veda en de Upanishads. Het bekendst is hij van de reeks boeken ‘Gesprekken met God’. Neale Donald Walsch is een hedendaagse spirituele boodschapper, wiens woorden de wereld blijven raken op een diepzinnige manier. Met een vroege interesse voor religie en een diep voelende verbinding met spiritualiteit, spendeerde Neale het grootste deel van zijn leven aan zijn zoektocht naar de betekenis van spiritualiteit, voordat hij zijn ervaring op deed met zijn nu zo bekende ‘Gesprekken met God’. De ‘Gesprekken met God’ boeken zijn vertaald in 37 talen en hebben miljoenen mensen geraakt en geïnspireerd in hun dagelijks leven.

Neale schreef 29 boeken over spiritualiteit met praktische boeken voor elke dag. 7 van zijn boeken stonden in ‘The New York Times Bestseller List’. Hij heeft verschillende stichtingen, allemaal bedoeld om de wereld te helpen van ‘geweld naar vrede’, van ‘verwarring naar duidelijkheid’ en van 'boosheid naar liefde'. Neale’s werk brengt hem over de hele wereld waar hij ‘speeches’ geeft en boodschappen deelt over zijn ‘Gesprekken met God’.

In november 2006 is "Conversation with God The movie" uitgebracht, een film over het leven van Neale Donald Walsch, waarin hij zijn gezin en huis kwijt raakte en lang op straat heeft geleefd.

Naar het begin van deze pagina

Copyright © Spirit Info 2017