Dan Millman

Dan Millman (22 februari 1946) is een Amerikaans auteur van zelfhulpboeken voor persoonlijkheids ontwikkeling, gebaseerd op een niet-confessionele spiritualiteit. Millman studeerde in de jaren ’60 aan de University of California in Berkeley en behaalde veel successen als gymnast in de universitaire sportprogramma’s die aan de Amerikaanse universiteiten een prominente plaats innemen. Zo werd hij in 1964 winnaar op het eerste Wereldkampioen Trampolinespringen in Londen en was hij mede-kapitein van het gymnastiekteam van de University of California toen die in 1968 kampioen werd in de NCAA-gymnastiekcompetitie voor mannen. Later was hij trainer van sportteams aan Stanford, docent lichamelijke opvoeding aan het Oberlin College en gaf cursussen in krijgskunsten.

De boeken van Dan Millman


1. Het Leven Waarvoor je Geboren Bent
2. De Weg van de Vreedzame Krijger

De tekst op de achterkant van de boeken:

Boek 1. Het Leven Waarvoor je Geboren Bent

Op ieder levenspad liggen avontuur en evaar, plezier en moeilijkheden. Hoe bereiken we ons levensdoel? Hoe komen we op de top van de berg? Kruipend, klauterend, met omwegen en hindernissen of zonder obstakels?

Dan Millman helpt ons met een eenvoudige en praktische methode bij het bepalen van welke weg wij moeten inslaan. Aan de hand van ons geboortegetal en de spirituele wetten die met dat getal verband houden, toont hij onze belangrijkste karaktereigenschappen, aangeboren talenten en persoonlijke behoeften. Verder geeft hij informatie over onze gezondheid, financien en seksualiteit. Hij schetst een routekaart die de kortste weg naar de top van de berg is.

Dan Millman was Olympisch kampioen atletiek en schreef ondermeer "De Twaalf Poorten naar de Ziel" en "De Weg van de Vreedzame Krijger". Al meer dan twintig jaar geeft hij inspirerende lezingen en workshops.


Boek 2. De Weg van de Vreedzame Krijger

De De Weg van de Vreedzame Krijger is geschreven om je te inspireren het leven vanuit een hoger perspectief te bekijken en als een stimulans om je eigen potentieel te onderzoeken.

Ondanks zijn succes als Olympisch atleet is Dan Millman niet gelukkig. Hij heeft het gevoel dat er iets mist in zijn leven. Op een nacht loopt hij een benzinestation binnen waar hij een oude man aantreft, die hij in het vervolg Socrates zal noemen. Deze ontmoeting zet zijn hele wereld op zijn kop. Met de excentrieke oude krijger als leidsman begint Dan een spirituele zoektocht in de wereld van licht en duisternis, tot aan de uiteindelijke confrontatie die hem zal bevrijden of vernietigen. Dit klassieke verhaal, met gevoel en humor verteld, is uitgegroeid tot een van de meest geliefde spirituele sages van onze tijd.

Dan Millman schreef onder andere de bestsellers De twaalf poorten naar de ziel en Het leven waarvoor je geboren bent. Al ruim vijfentwintig jaar geeft hij lezingen voor een groot publiek. De weg van de vreedzame krijger was zijn debuut.


Naar het begin van deze pagina