Eben Alexander

Dr. Eben Alexander (11 december 1953) is de geadopteerde afstammeling van een familie van geleerden, juristen, en artsen. Hij bezocht de Phillips Exeter Academy (1972), University of North Carolina in Chapel Hill (Bachelor, 1975), en de Duke University School of Medicine (Arts, 1981).

Hij is een Amerikaans neurochirurg die een bijna-dood-ervaring (BDE) heeft gehad. Hij gaf al 15 jaar les in de neurochirurgie toen hij zijn bijna-dood-ervaring kreeg, na een zeldzame vorm van hersenvliesontsteking. De ziekte van Eben Alexander was zeldzaam, maar de BDE is dat ook. Hij is de auteur van 'Na dit leven' en 'De hemel in kaart'. Hij verbindt de wetenschap, religie en spiritualiteit juist met elkaar in plaats van dat hij ze van elkaar scheidt.

De boeken van Eben Alexander


1. Na dit leven
2. De Hemel in kaart

De tekst op de achterkant van de boeken:

Boek 1. Na dit leven

Eben Alexander gaf al 15 jaar les in de neurochirurgie toen hij een bijna-dood-ervaring kreeg na een zeldzame vorm van hersenvliesontsteking. Zeven dagen lang was hij buiten bewustzijn, tot hij onverwacht uit zijn diepe coma ontwaakte. Wat hij zich kan herinneren uit die tijd, staat voor altijd in zijn geheugen gegrift: hij is ervan overtuigd geraakt dat er meer is na de dood. In dit fascinerende boek vertelt hij zijn ongelooflijke verhaal. Deze nieuwe editie bevat een uitgebreid nieuw nawoord van de auteur.

‘Het verbazingwekkendste verhaal dat ik in meer dan veertig jaar studie ben tegengekomen. Naar mijn mening is Dr. Alexander het levende bewijs van een hiernamaals.’ – Raymond Moody, auteur van ‘Leven na dit leven’.

Dr. Eben Alexander werkt al meer dan vijfentwintig jaar als universitair neurochirurg, waarvan hij vijftien jaar is verbonden aan Harvard Medical School in Boston. ‘Na dit leven’ stond maandenlang op de eerste plek van The New York Times-bestsellerlijst en verscheen in bijna veertig landen. Zijn tweede boek heet ‘De hemel in kaart’, dat mede voortkomt uit de duizenden reacties die hij kreeg van mensen die werden geraakt door zijn verhaal.


Boek 2. De Hemel in kaart

Eben Alexander, auteur van de New York Times-bestseller ‘Na dit leven’ brengt in ‘De hemel in kaart’ oude sages en hedendaagse wetenschappers samen met de verhalen van ‘gewone’mensen die, net als hijzelf, een diep sprituele ervaring hebben gehad.

Na het verschijnen van ‘Na dit leven’ waren er mensen die Eben Alexanders bijna-dood-ervaring afdeden als onmogelijk. Maar er waren nog veel meer lezers die hem schreven dat zijn verhaal hen diep raakte, op allerlei vlakken. In ‘De hemel in kaart’ deelt Eben enkele van de verhalen die hem zijn verteld en linkt deze aan wat de grote spirituele tradities, wereldreligies en filosofen op de wereld ons vertellen over de reis van de ziel.

Dr. Eben Alexander werkt al meer dan vijfentwintig jaar als universitair neurochirurg, waarvan hij vijftien jaar is verbonden aan Harvard Medical School in Boston. Zijn eerste boek ‘Na dit leven’ was een internationale bestseller en verscheen in meer dan veertig landen. Hij schreef dit boek in samenwerking met Ptolemy Tompkins, redacteur van de tijdschriften Guideposts and Angels on Earth en auteur van vier boeken. Zijn artikelen verschenen onder meer in ‘Harpers’, ‘The New York Times’ en ‘The Los Angeles Times’.


Naar het begin van deze pagina